Historik

Familjeföretag startades av min far Stig Kåhre, som handelsbolag hemma i köket 1943, 1945 startade de Aktiebolaget (75 år nu mitt i Coronan).

Började med att tillverka serveringsbrickor, tändsticksaskar, mm i trä. Något senare började man att tillverka bl.a. tobaksburkar cigarettetuier och pipställ, till olika tobaksgrossister i Sverige och Holland.

Ytterligare lite senare, i början av 1950-talet tillverkades och såldes det olika reklamartiklar i trä, med loggan, i intarsia eller präglad på produkterna.

När vi sedan hade knutit kontakten hos kunden gick det ofta att även sälja skylt och produktställ, eftersom kontakten ofta var ”reklamchefen” hos kunden vilken ofta var ansvarig för de båda behoven.

Tillverkat mahogny schatull för glasskålar åt Kosta och Orrefors, någon gång runt 1980 tillverkade vi ett stor rastertak i valnöt till ett lyxhotell i Bagbad.

Skyltställ för både sytråd mattor kryddor och te. Butiks inredning åt KappAhl och till sybehörsgrossister och gratulationskort. I slutet av 1970 och början av 1980-talet, tillverkade vi 10-tusentals kopphängare i trä åt Ikea. Vi har levererat inredning åt Siemens i hela världen för deras mammografiutrustning.

Under slutet av 190-talet och mitten av 1990-talet tillverkade vi cirka 40 tusen bordtennistommar, åt det tyska bordtennismärket Donic.

En populär sak på 60-talet var tärnings almanackan, som var uppfunnen co patenterad av min far, kan ”dyka upp lite var stans” som till salu se länk >>

Tidigt började vi även tillverka olika typer av klurigheter och pussel i trä s.k. knep och knåp, som har varit mycket populära som ”give aways”.

Ganska rask blev det just skyltställen huvudgruppen och stod för största delen av omsättningen.

Vi har under årens lopp inte varit främmande för något utan tillverkat det mesta i trä.

Var tillverkat vattenautomater i trä att ha på kontor och konferensanläggningar.

Vi har gjort mycket inredning till Selectas varuautomater, jobbar f.n. en del med dem fortfarande, men desto mera med Convini som säljer kvalitetsmat på arbetsplatser i sina kyl och frysmoduler.

På senare år har vi även tillverkat enkla möbelattrapper till försvarets STRID i BEBYGGELSE i anläggning i Kvarn.